Historia
4H-toiminta käynnistyi 1900-luvun alussa Yhdysvalloissa vastauksena nuorten työttömyyteen, pahoinvointiin ja näihin kytkeytyneisiin muuttoaaltoihin maaseudulta kaupunkeihin.
Toiminnan tavoitteena oli tuolloin tarjota nuorille sellaisia käytännön yrittämisen, työnteon ja arkielämän taitoja, että nämä voisivat pärjätä yhteiskunnassa ja erityisesti maaseudulla omalla työllään. Samalla tavoitteena oli levittää maaseudun nuorille tietoa maatilatalouden nykyaikaisista työmenetelmistä.
Toiminta alkoi maatalouskerhojen ympäriltä, mutta hyvin pian kerhojen ohjelmaan tuli myös puutarha-, säilöntä-, leivonta- ja ompelukerhoja. Kerhotoiminta oli aktiivista ja vakiintunutta, joten myös valtio tuli mukaan toiminnan rahoittamiseen. Apilanlehti patentoitiin kerhotyön tunnukseksi vuonna 1924. 4H:n perusideologiaksi muodostui ”Tekemällä oppiminen”. 4H-toiminnan levitessä Eurooppaan haluttiin kerholaisia yhdistää, joten tällöin sai alkunsa kansainvälinen nuorisovaihto.
Kerro meille oma 4H- tarinasi!
Kuulisimme mielellämme tarinoita ja kokemuksia Kokemäen, Merikarvian, Siikaisten ja Pomarkun 4H-toimintaan liittyen. Löytyykö sinulta menneisyydestä jokin kiva kokemus tai tapahtuma, jonka haluaisit jakaa kanssamme?
Voi kirjoittaa meille oman tarinasi ottamalla meihin yhteyttä. Kirjoita oma tarinasi ota yhteyttä lomakkeen kautta, tai paina Tästä, Ota yhteyttä -lomake